Мезотерапията – съвместима процедура за вашето лице и тяло

Мезотерапията – съвместима процедура за вашето лице и тяло

Често техниките по мезотерапия се групират на два варианта – за лицето и за всичко останало. И все пак мезотерапията за главата е насочена към подобряване и ободряване на кожата на вашето лице, давайки ѝ по-здрав и естетичен лик. Освен това, мезотерапията за тяло включва и други важни дейности, като подсилване горенето на мастните натрупвания. А сега в текста да се запознаем с важните знания, които да знаете за различните видове мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – въпросния вид мезотерапия е създаден за лицевата кожа, шията. Важното е да даде на кожата важните субстанции . Доколо е наложителна мезотерапията за вас? Не забравяйте, че с всяка година по кожата на лицето се заформят неизбежни белези на стареене. Именно те представляват принципно разпускане на кожата, липса на нейния свеж вид, промяна на нюанса и, естествено, поява на бръчки. Мезотерапията ще ви улесни да избягате от същите ужасни следствия и да задържите здравословния и естетичен външен вид на вашето лице. Последиците от прилагането на мезотерапията за вашето лице гарантират трайно пълно ободряване на кожата, махане на дребни бръчки, едновременно с изличаване на нежеланите торбички и тъмни петна около очите. Това е дребно чудо, гарантиращо на всяко лице да има излъчване близко до младо.

2. Мезотерапия за тяло – вече разбрахте, мезотерапията за вашето тяло е различна от тази за лице по своето предназначение и приложения. Процедурата действа кардинално към премахване на „паласките“ и постигане на въпросната област от телата ни в искания вид и размер. Именно този процес се получава като се съсредоточава към алфа – и бета – рецепторите на клетките, отговарящи за мазнините. Ще се постараем да ви опишем супер лесно каква е дейността на гореспоменатите рецептори. Знае се, че те приличат на начална и крайна точка за мазнините. Иначе през алфа – рецепторите мастните клетки получават мазнини за запас, докато бета – рецепторите изкарват мазнините само когато имаме нужда от още количество енергийни запаси . Тогава изиграва своята роля мезотерапията като практика. Вмъкнатите чрез мезотерапията ценни субстанции стимулират работата на бета – рецепторите за изкарване на мазнините и ,разбира се, намаляват обратния прием на мазнини в съответните клетки чрез алфа – рецепторите. По този начин се достигат различни приятни за човешкото тяло резултати. В съответствие със областта на инжектиране на мезотерапията, вече споменатите полезни резултати могат да включват прибиране и моделиране на коремчето, бедрената област, задника или областта на ръцете. Също така, чрез мезотерапията ще се гарантира заглаждане на целулита и смаляване на обиколките на тялото. Е, ако искате красиво и добре оформено тяло, мезотерапията ще ви помогне за реализация на поставените цели.

Откъде започва мезотерапията

Преди да се запознаем с повече информация за всички реализации и характеристики на мезотерапията, ще ви сближим кратичко с историята на нейното зараждане и разрастване. Като процедура мезотерапията е измислена и приложена за първи път през 1952 година от Мишел Пистор, виден в тези години медик от Франция. Истината е, че самото откриване на мезотерапията се реализира неочаквано. При френския лекар идва болен с астматична криза , искащ спешни лекарски действия. Точно в този момент обаче медикът няма необходимите инструменти. Поради тази причина лекарят преценява, че е нужно да прави импровизации, за да реши временно въпроса. Специалистът взема повредена спринцовка с 4-милиметрова игла и инжектира лекарственото средство. Скандалът за него е голям, като страдащият не само се стабилизира, обаче и пристъпите му изчезват. Разбира се Пистор споделя постижението си на Карно, който е негов колега. Лекарите организират разнообразни проучвания, в помощта на които се появява новаторски четиримилиметрови игли за терапии , които започват да се използват при прилагане на мезотерапия.

Необходими са три десетилетия и повече, преди мезотерапията изрично да получи категоризация за дейност на медицината. Това е официализиранот през 80-те години благодарение на Френската Медицинска Академия. Първо мезотерапията намира приложение най-вече за лекуване на спортни травми или проблеми от ревматоиден характер. С времето практиката започва да се прилага и в разкрасителната медицина като процедура за подмладяване и освежаване на кожаа на тялото, битка с липсата на коса, ограничаване на целулита, отърваване от мазнинни излишъци в проблеми области от тялото и т.н. Качествеността на мезотерапията и добрите резултати, които тази практика гарантира на хората, скоростно увеличават популярността ѝ. Скоро нейната популярност преминава границите на Франция и достига до редица европейски пазари. И стигам до днес, когато вече мезотерапията представлява практикувана техника за усъвършенстване кожния вид по цял свят. Гарантираните отлични резултати, липсата на болка и алергични реакции след процедурата, правят мезотерапията неразделно свързана с бъдещите промени на медицината за разкрасяване.

Намерете най-добрите оферти за мезотерапия 1
Намерете най-добрите оферти за мезотерапия

На колко като брой манипулации по мезотерапия трябва да спрем?

Често техниките по мезотерапия се случват в групи от по две или три за областта на лицето и 4-10 за тялото . Разбира се, точният брой на същите практики е обвързан сериозно от личните ви характеристики и специфики. Времевата пауза що се отнася до отделните процедури по мезотерапия се движи в рамките на 3 седмици. След свършване на една процедура по мезотерапия с вече определените на брой процедури, нов такъв се планира минимум след 6 месеца. Внимателно обмислете с медицинския специалист количеството на процедурите по мезотерапия и търсените крайни постижения. После се разберете за план за правенето им, която да кореспондира както на вашето ежедневие и условия, но и на необходимостите за функционалност на мезотерапията.

Разновидности мезотерапия 2
Разновидности мезотерапия

Мезотерапия – нашите полезни съвети

Ще ви представим полезни съвети за ситуациите, когато ще се подложите на мезотерапия. Тези съвети се отнасят до това какво е необходимо и не трябва да се прави преди и след мезотерапията, а също и с шансовете за по-голямо продължаване на последствията от инжектирането. Това са необходимите ни съвети към всички, насочили се към мезотерапията:

– задължително в кабинет на лекар – ето го първия и всъщност най-важен съвет, свързан с мезотерапията, който да не пренебрегвате. Мезотерапията е нужно да се прави само и единствено в лекарски кабинети или професионални клиники. Не се подлъгвайте от приказки, че манипулацията свършва без никакви затруднения. Не забравяйте, че се говори за вашият външен вид и здраве, и не ви съветваме да ги пускате на случайни хора.

– максимум знание – не се страхувайте да търсите отговори и да изискате още знание , касаеща технологията по мезотерапия, която сте решили да бъде реализирана, и откриващите се в нея най-различни съставки. Колкото повече знаете всичко което ви предстои, перфектно за вас. Ще е добре да зададете въпрос какви неща ще ви бъдат сложени. Интересувайте се дали субстанциите са поръчани от фирмата, която ги е произвела или официални дилъри, също така какви са гаранциите за тяхното качество. В случаите, в които процедурата по мезотерапия действително се осъществява в сходство с световните съвременни образци в тази област, специалистите не би трябвало да имат нещо против да дадат най-изчерпателните отговори на всякакви въпрос.

– не се подвеждайте по цената на мезотерапията – ако ви бъде предложено успешна мезотерапия на цена, която е твърде ниска спрямо другите в сферата, замислете се дали всичко си струва. Ние ви казваме да не правите никакви компромиси с качествената процедура по мезотерапия, тъй като това по-натам може да доведе до получаване на неподходящи и още повече гадни последствия за вас и вашата кожа.

– буквално преди мезотерапията – знаесе за определени субстанции, които трябва да не се ползват точно преди извършването на практиката по мезотерапия. Разбира се, с „буквално“ в този контекст искаме да кажем двайсет и четири часа преди самата активност. Какви са тези по-скоро забранени вещества? Като такива биват аспирина и всички съдоразширяващи вещества, заедно с различни алкохоли. В някои случаи усвояването на подобни вещества преди мезотерапия може да доведе до гадни следствия за здравословното ви състояние.

– непосредствено след мезотерапията – след приключване на активността по мезотерапия, отново е необходимо да следвате правилата и добри съвети. На първо място, няколко часа след финала на мезотерапията не се гримирайте. Ползването на вана или душ и съответно навлажняването на работеното място за втори път не е добра идея. Втората ни препоръка към всички е валидно за малко по-дълъг период от време, и по-конкретно две денонощия или 2 х 24 часа след извършване на манипулационните действия по мезотерапия. Бъдете прецизни в посочения интервал да не се подлагате на тренировки или интензивни физически натоварвания , които предизвикват червени лицеви петна, а и да не предприемате всякакви процедури с топлина сауна, парна баня.

– дайте си продължителни реакции – както обяснихме, достигането до устойчиви ефекти от практиката по мезотерапия много се влияе от вашите собствени дейности и навици. Продължаването на ефекта от мезотерапията е силно включено в внимаването в определени хранителни режими, поддържането на тялото във форма и , разбира се, воденето на здравословен живот. За да научите още що се отнася до добрите практики след приключване на манипулацията по мезотерапия, говорете с специалист, който вие решите.

Най-добрите оферти за мезотерапия 3
Най-добрите оферти за мезотерапия

Въпросите, които всеки задава за мезотерапията

Решили сме, че приключваме и с популярни въпроси за мезотерапията, които най-много се задават от всички наши клиенти. Чуденията са свързани със естеството на самата процедура по мезотерапия, неприятните ефекти и рискованостите за нейното прилагане , а също и свойствата на съдържащите се в нея субстанции. Вижте в сега най-пълната информация, която трябва да знаете за мезотерапията.

Съвети за мезотерапия 4
Съвети за мезотерапия

Какви са опасностите за доверяване на мезотерапия?

Както при голяма част от всички сесии, за мезотерапията , естествено, са известни малко на брой противопоказания. Те се отнасят основно за определени ситуации: жени в бременност и жени в процес на кърмене, страдащи от болести от онкологичен характер и получаващи усещане за системно сърцебиене или припадане. При този тип хора не е добре доверяването на мезотерапията като сесия. Също се ясни и други варианти, за които без отлагане трябва да разговаряте с вашия медицински специалист. Това са състояния на алергии или пък програма на лекуване със съдоразширяващи. Ако вие сте в тези ситуации, доверете ги на медицинското лице, за да може да обсъдите съвместно опциите и рискованостите при хипотетично използване на практика по мезотерапия.

Съвети за мезотерапия 5
Съвети за мезотерапия

Как да разпознаем качествата на мезотерапията?

След като вече разгледахме повечето от използванията на мезотерапията, настъпи време да съберем и нейните най-големи предимства за хората. Въпростните имат старт почват от относително простата за употребяване и неусетна актвивност на мезотерапията, и достигат до чудесните постижения за кожата и нашия външен вид, обещани от нея. Припомнете си накратко каква е причината мезотерапията се явява перфектният избор за вашия случай:

1. Мезотерапия: процедура без болка – това, в което реално се изразява мезотерапията, е слагане витамини и разтвори с подхранващо действие в проблемни области от лицето и тялото. Въпросната манипулация е доста лесна за поставяне и заедно с това съвършено лека за хората. Така че няма смисъл да се тревожите за появяване на някаква болезненост или каквито и да е неприятни чувства по време на мезотерапията. Нещото, което може да почувствате, е леко боцкане или парещи симптоми в третираната зона.

2. Мезотерапия: несъществуваща опасност за организма – допълнително крайно ценно преимущество на мезотерапията, за което трябва да научите. Мезотерапията не се асоциира с каквито и да е/ каквито и да било значителни странични действия или опасни моменти. Хиалуроновото вещество, витамините и цялостно подхранващите субстанции, необходими на мезотерапията, не представляват риск за човешкото здраве и се абсорбират без проблем ./ идеално от него. Така че е малък шансът от появяване на реакция на непоносимост и други подобни досадни ефекти.

3. Мезотерапия: резултатност – много ясно, ефикасността е най-желаното качество за каквато и да е козметична процедура. И можете да бъдете сигурни, че мезотерапията ще ви удовлетвори. Процедурата по мезотерапия е благоприятно средство за борене с различни кожни неприятности – като започнем от остаряването и дефицит на здравина, и достигнем до пъпки, пигментации и различни оцветявания. Освен това, мезотерапията се справя отлично в посока редуциране на мазнините и подобряване на формата на тялото и състоянието на различни области от човешкото тяло. Без да гледаме дали говорим за кожата на лицето или пък на други части от тялото, мезотерапията дава пълна гаранция за качествени и полезни следствия.

4. Мезотерапия: още придобивки – както видяхте в точката „Мезотерапия – основни свойства и употреби“, мезотерапията печели славата, че е в подкрепа на вашите тела в най-различни направления. Така чеподлагайки се на мезотерапия за изтриване на проблем със зачервяване и пигментации, вие ще получите и различни полезни резултати. От една страна, мезотерапията насърчава доброто кръвообращение към третираната зона. Също така, може още мезотерапията да бъде от помощ съдейства за излекуването на различни болки и мускулни схващания в тази зона. Избирайки мезотерапията, вие правите важна стъпка към приближаването до силно, очертано и привлекателно тяло.

5. Мезотерапия: дълготрайни резултати – по-често отзвуците от мезотерапията могат да се забележат минимум седем дни след първото прилагане. Според проблема, който се оздравява, се назначават една или две технологии за мезотерапия за една година. Всяка от манипулациите по мезотерапия действа най-добре с подсилващи терапии през до три месеца. Мезотерапията гарантира категорично стабилни реакции относно здравето на вашата кожа. Ако искате това, вие трябва да се потрудите. Продължителните реакции от мезотерапията са в комплект със съобразяване с храната и поддържане на здравословен начин на живот от клиента. Това е и причината ви съветваме да бъдете отговорни към своето здраве и външен вид, за да се радвате на истински максимален ефект от мезотерапията като процес.

Оферти за мезотерапия 6
Оферти за мезотерапия

Каква функция изпълнява хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията?

Както на няколко пъти казахме до този момент, съвместно с всички ценни субстанции, в мезотерапията се ползва и хиалурон. Същата представлява изключително чудесна алтернатива не изолирано за мезотерапията, а също и за много технологии в разкрасителната индустрия. Налице са немалко причини за това. На първо място, хиалуронът е изцяло естествена субстанция, която се образува от нашето тяло в обичайни условия. Също така хиалуроновата киселина има отлични свойства по отношение опазване на хидратацията на кожата, засилване на гъвкавостта ѝ и затрудняване на процесите на старееене. Вижте най-важните особености на киселината с хиалурон, които правят ползването ѝ в мезотерапията толкова ефективно за хората:

1. Не носи вреда на клиента – хиалуроновата киселинна субстанция се счита за субстанция, която се образува в нашето тяло. Това прави нейното поставяне заради мезотерапията абсолютно безобидно. Киселината се асимилира необикновено безпрепятствено от нашето тяло и не причинява каквито и да било сериозни алергични реакции или нежелани последствия. А защо реално/ Но всъщност защо е необходимо за човека инжектирането на хиалуронова киселина посредством мезотерапия или други козметични процедури? Всъщност с годините процесът на получаване на хиалуронова киселина, за който прочетохте, осезаемо се забавя. Това пречи на вида, здравината и овлажняването на кожата. Придобиването на повече хиалуронова киселинна субстанция със съдействието на мезотерапията помага за опазване на младостта на кожата и отърваване от кожни проблеми от най-различно естество.

2. Бързи и полезни постижения – слагането на хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията и различните козметични сеанси гарантира моментални и качествени постижения за дадения човек по отношение вида на неговата кожа. Споменатите моментални и качествени последствия се случват при най-различни употреби на хиалуроновото вещество в това направление. Ако става дума за всеобщо възстановяване на кожата, по-качественото ѝ овлажняване или пък премахване на всякакви бръчици, хиалуроновата киселинна субстанция ще работи отлично. Същите характеристики на хиалуронът я превръщат в предпочитана и употребявана в сеансите по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с хиалуронова киселина ще ви носи търсените последици и ще усъвършенства много цялостния изглед на третираната кожа.

3. Постигане на добрия ефект – поредно много полезно свойство на хиалуроновата киселинна субстанция, доказващо я като страшно идеална за мезотерапия и всички други козметични процедури. Качественото въздействие на киселината с хиалурон за кожата ни се запазва за особено дълъг период от време. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След приключването на това време, без никаква опасност може да се реализира поредна техника по мезотерапия или всяка друга козметична манипулация с на хиалуронова киселина, за да се укрепи здравословният и привлекателен външен изглед на кожата.

4. Просто и безболезнено приложение – и за финал, процесът по слагане на киселината с хиалурон в организма ни е безспорно прост и едновремнно светкавичен за хората. Чесо той се разпростира в рамките на 10-15 минути. Макар и да става дума за мезотерапия, запълване на бръчки или различни манипулации чрез хиалуронова киселина, липсват сериозна болка или гадно усещане за хората. Както споменахме, просто може да чувствате боцкане или чувство за парене на мястото. Тези ефекти , разбира се, приключват много бързо след спирането на процедурата.

С Мезотерапия ЕООД можете да бъдете съвсем уверени в полезността и безопасността на осъществяваните сесии по мезотерапия. Нашите професионалисти са притежатели на доказана квалификация и солидна подготовка в тази област, а използваните продукти за мезотерапията, са единствено от максимално качество. Разчитайте на Мезотерапия ЕООД и ще имате изумителни последствия относно красивия и здравословен вид на кожата ви!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Типове мезотерапия 7
Типове мезотерапия
Предимства на мезотерапия 8
Предимства на мезотерапия
Препоръки за мезотерапия 9
Препоръки за мезотерапия

Откъде започва мезотерапията
На колко като брой манипулации по мезотерапия трябва да спрем?
Мезотерапия – нашите полезни съвети
Въпросите, които всеки задава за мезотерапията
Какви са опасностите за доверяване на мезотерапия?
Как да разпознаем качествата на мезотерапията?
Каква функция изпълнява хиалуроновата киселинна субстанция в мезотерапията?

Leave a Reply